Een lokaal aanbod groenten, fruit, zuivel, vlees en nog veel meer dat speciaal afgestemd is op de behoeften van de Antwerpse horeca? Daar willen de boeren van A-ploeg en PAKT zich voor inzetten.
Nadat de vorige editie omwille van corona werd afgelast; wil men de horecaondernemer, verwerker of cateraar, dit voorjaar opnieuw uitnodigen voor de allereerste Antwerpse Smaakbeurs. Tijdens deze belevingsbeurs kan men kennismaken met lokale, Antwerpse boeren én hun producten. De smaakbeurs wordt daarnaast mogelijk gemaakt door een subsidie van Europa, Vlaanderen en de Provincie Antwerpen.
Smaakbeurs
Met de smaakbeurs hoopt men dan ook een eerste stap te zetten richting een zo volledig mogelijk aanbod; dat aansluit bij uw wensen en noden. Het doel is om daarnaast de korte keten toegankelijker maken. En eventuele drempels om te werken met lokale, vers geteelde en seizoensgebonden producten te verlagen.
Goede kwaliteit
“Ik geef graag een euro meer voor goede kwaliteit”, zegt Peter Schrauwen van ’t Raedhuys in Sint-Lenaarts over het ijs van Mieke Aertsen van Het Boerenijsje. “Dit ijs is top, het komt bijna rechtstreeks van de koe. Onze klanten stoefen erover. Dan weet je dat je goed zit, hé.” (Johan Van Baelen, GvA.be, 28/11/2021)
Naast het Boerenijsje vind je onder andere de groenten van Oogstappel, het varkensvlees van Duroc de Kempen en de paddenstoelen van Holy Shroom op de Smaakbeurs. Hier vind je de volledige deelnemerslijst.
Praktisch
Datum: Maandag 21 maart 16:00- 19:00
Locatie: Lokaalmarkt Deurne, Herentalsebaan 193, 2100 Deurne
Inkom is gratis, inschrijven kan via deze link
Bron: Rurant